Goede doelen

Vanaf 1 september 2021 kiezen wij ervoor om een deel van de opbrengst van onze verkochte stenen te doneren aan een goed doel. Iedere maand kiezen wij, met jullie hulp, een nieuw doel uit en schenken aan het eind van de maand 5% van elke verkochte steen aan dit doel.

Stofwisseltoer (mei, 2024)

Stofwisselingsziekten zijn zeldzame, erfelijke ziekten. In Nederland worden jaarlijks 800 kinderen gediagnosticeerd met een stofwisselingsziekte, waarvan het grootste gedeelte overlijdt voor hun 18e verjaardag. Om meer onderzoek te kunnen verrichten is er geld nodig. Om daarbij te helpen zullen wij 5% van iedere bestelling doneren aan fundraiser Anouk van Team Tess. 

Link naar website: https://www.stofwisseltour.nl/

Parc Spelderholt Academie (april, 2024)

Deze maand doneren wij 5% aan Stichting Spelderholt te Beekbergen. Met name aan Academie Spelderholt, een plek waar jongeren met een beperking tussen de 18 t/m 25 jaar leren, wonen en werken. Hier volgen ze een vierjarig ontwikkelingstraject waarin ze werken aan o.a. zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Momenteel bouwen ze een eigen moestuin waar wij onze bijdrage aan willen leveren! Help je ons mee?

Link naar website:  https://www.parcspelderholt.nl/academie/

Avolare (maart, 2024)

Wildopvang Avolare redt jaarlijks zo'n tienduizend dieren door ze op te vangen, te verzorgen en (indien mogelijk) weer uit te zetten in de natuur. De stichting zet zich in voor wilde vogels, wilde zoogdieren en exotische huisdieren. In maart gaat 5% van elke verkochte steen naar Avolare, help jij ons mee?

Link naar website:  https://avolare.nl/

Because We Carry (februari, 2024)

Because We Carry biedt hulp aan zwangere vrouwen en moeders op de vlucht, zodat zij in heftige tijden praktische ondersteuning krijgen en goed voor hun kinderen kunnen zorgen. De vrijwilligers van Because We Carry zorgen voor medische begeleiding, gezonde voeding, voorlichting en overige begeleiding. In februari gaat 5% van iedere verkochte steen naar Because We Carry!

Link naar website:  https://becausewecarry.org/

Stichting De Varkensschuur (januari, 2024)

De Varkensschuur is een kleinschalige opvang voor dieren in nood, zoals gedumpte of rondzwervende dieren, of gebruikte dieren uit de bio-industrie. De vrijwilligers van de stichting bieden deze dieren een rustige plek en een vredige toekomst. In januari gaat 5% van je bestelling naar Stichting de Varkensschuur!

Link naar website:  https://devarkensschuur.nl/

Stichting Red een Legkip (december, 2023)

Stichting Red een Legkip probeert zo veel mogelijk kippen van de slacht te redden door ze van de boeren over te kopen. Vervolgens gaan de vrijwilligers van de stichting op zoek naar mensen die een kip willen adopteren en helpen ze met de herplaatsing. Aan het eind van de maand doneren wij 5% van iedere verkochte steen aan Stichting Red een Legkip!

Link naar website:  https://www.redeenlegkip.nl/

Stichting Kinderen van de Voedselbank (november, 2023)

Kinderen van de Voedselbank zet zich in tegen kinderarmoede in Nederland. De stichting geeft kledingpakketten aan kinderen die anders niet aan nieuwe kleren, schoenen of cadeautjes kunnen komen. De stichting bestaat uit vrijwilligers en wij helpen ze graag een handje mee!

Link naar website:  https://www.kinderenvandevoedselbank.nl/

Alivias Kitten Rescue (oktober, 2023)

De oprichtsters van Alivias Kitten Rescue hebben wij leren kennen op een markt van Bamboekwekerij Bandus. Daar vertelden ze ons over de kittens die ze opvangen om ze vervolgens in een nieuw, liefdevol huis te plaatsen. Aan het eind van de maand oktober doneren wij 5% van iedere verkochte steen aan Alivias Kitten Rescue. Help je ons mee?

Link naar Instagram: 

Stichting Opkikker (september, 2023)

Stichting Opkikker biedt gezinnen met een ernstig ziek kind een mooie dag aan vol leuke activiteiten. Tijdens zo'n Opkikkerdag speelt de ziekte even geen hoofdrol en kan het hele gezin zorgeloos genieten. Om Stichting Opkikker te helpen schenken wij aan het eind van de maand 5% van iedere verkochte steen. Help je mee?

Link naar website: https://opkikker.nl/

Dierenopvangcentrum Groningen (augustus, 2023)

Dierenopvangcentrum Groningen helpt dieren in nood door ze te voorzien van onderdak, voedsel en medische hulp. Ze redden niet alleen wilde dieren, maar ook huis- en hobbydieren die wegens verschillende omstandigheden niet meer bij hun eigenaar kunnen wonen. Wij willen graag ons steentje bijdragen en daarom doneren we 5% van elke verkochte steen aan Dierenopvangcentrum Groningen!

Link naar website: http://dierenopvangcentrum-groningen.nl/

Reis van je Leven (juli, 2023)

Reis van je Leven verzorgt unieke reizen en programma's voor jongeren die vastlopen of dreigen vast te lopen op school. Met behulp van experts richten de jongeren zich tijdens deze ervaring op persoonlijke en academische groei. In de maand juli gaat 5% van iedere verkochte steen naar Reis van je Leven. Help jij ons mee?

Link naar website: https://www.reisvanjeleven.org/

Frettenvereniging Frettig Gestoord (juni, 2023)

Frettenvereniging Frettig Gestoord is een opvang die zich in zet voor het welzijn van de fret. De vereniging, bestaande uit vrijwilligers, vangt de fretten tijdelijk op en laat ze medisch onderzoeken, om ze vervolgens een nieuw thuis te geven. Eind juni doneren wij 5% van iedere verkochte steen aan Frettig Gestoord!

Link naar website: https://frettiggestoord.nl/

Fietsen voor kankeronderzoek (mei, 2023)

Maandag 1 mei zijn twee familieleden van twee kankerpatiënten vertrokken om de Pelgrimsroute van Nederland naar Spanje te fietsen. Hun doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame kankersoorten, waar hun schoonouders aan lijden. Aan het eind van de maand doneren wij 5% van iedere verkochte steen aan deze fundraising. Help jij ons mee?

Link naar website: https://www.actievooravlfoundation.nl/teams/pelgrimsroute-nederland-spanje-voor-zeldzame-kankers

Inzamelingsactie Jeroen (april, 2023)

Jeroen heeft de spierziekte Duchenne, maar zou heel graag een weekje bij zijn familie willen logeren. Doordat er 24 uurs zorg nodig is, komen er een hele hoop kosten bij die de familie helaas niet allemaal zelf kan betalen. Om bij te dragen aan Jeroens vakantieplan doneren wij 5% van iedere verkochte steen aan zijn Go Fund Me!

Link naar website: https://www.gofundme.com/f/jeroen-een-weekje-naar-zijn-familie

Bio Vakantieoord (maart, 2023)

In maart gaat 5% van onze opbrengst naar Bio Vakantieoord, een vakantiepark voor kinderen met een beperking en hun familie. De gasten kunnen vaak niet naar een andere plek om vakantie te houden, omdat ze afhankelijk zijn van hulpmiddelen en aanpassingen. Bio Vakantieoord maakt dit toch mogelijk!

Link naar website: https://www.biovakantieoord.nl/nl/

Stichting Anniemals (februari, 2023)

Lenneke, de oprichtster van Stichting Anniemals, hebben wij leren kennen in een van onze live sales. Met Stichting Anniemals zet zij zich in voor de opvang en verzorging van dieren. Daarnaast maakt zij zich ook sterk voor het bevorderen van dierenwelzijn. De gehele opvang en verzorging regelt Lenneke in haar eentje. Daarom kan ze elke donatie goed gebruiken. Aan het eind van de maand februari schenken wij 5% van iedere verkochte steen aan Stichting Anniemals! Help jij ons mee?

Link naar website: https://www.stichtinganniemals.nl/

Sterk voor Dieren (januari, 2023)

Stichting Sterk voor Dieren ondersteunt mensen met huisdieren die in financiële nood zitten. Dit doen ze door o.a. dierenvoeding, speeltjes etc. aan te bieden en bij te dragen aan de kosten voor medicijnen of crematies. Daarnaast helpt de stichting ook nog eens met coaching en het herplaatsen van dieren. Eind januari doneren wij 5% van iedere verkochte steen aan deze stichting!

Link naar website: https://sterkvoordieren.nl/

Nederlandse Brandwonden Stichting (december, 2022)

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt slachtoffers kort na het ongeval, maar ook in hun dagelijkse strijd tegen de littekens. De stichting financiert lopend onderzoek en geeft mensen advies om brandwonden zo veel mogelijk te voorkomen. Gedurende de maand december zamelen wij geld in om aan de Brandwonden Stichting te doneren! Help jij mee?

Link naar website: https://brandwondenstichting.nl/

Nationaal Ouderenfonds (november, 2022)

Aan het eind van de maand november schenken wij 5% van de opbrengst aan het Nationaal Ouderenfonds. Deze organisatie zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Door het aanbieden van verschillende activiteiten, gaan ze eenzaamheid tegen en geven ze iedereen de kans om actief ouder te worden. 

Link naar website: https://ouderenfonds.nl/

World Animal Protection (oktober, 2022)

De maand oktober staat natuurlijk in het teken van dieren. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze maand 5% van onze opbrengst aan World Animal Protection te schenken. Deze organisatie pleit voor een beter dierenwelzijn voor dieren in de veehouderij en in het wild. 

Link naar website: https://www.worldanimalprotection.nl/

Stichting Het Vergeten Kind (september, 2022)

Duizenden Nederlandse kinderen kunnen niet meer thuis wonen, omdat ze verwaarloosd of mishandeld zijn. De kinderen weer gehoord en gezien laten voelen is het doel van Stichting Het Vergeten Kind. Ze zorgen voor een stabiele en veilige plek om te wonen waar deze kinderen zich positief kunnen ontwikkelen. In de maand september zetten wij ons in voor Het Vergeten Kind door 5% van onze opbrengst te doneren. 

Link naar website: https://www.hetvergetenkind.nl/

Het Knaagdierencentrum Ijmuiden (augustus, 2022)

Het Knaagdierencentrum in IJmuiden vangt jaarlijks zo'n 600 knaagdieren op die gevonden worden of om verschillende redenen niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven wonen. Ze herplaatsen deze dieren en geven daarnaast voorlichting over het verzorgen van knaagdieren. Janne heeft hier ooit een keer een hamster genaamd Snoesje geadopteerd! Aan het eind van deze maand doneren we 5% aan het knaagdiercentrum.

Link naar website: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/organisatie

Loods 9 (juli, 2022)

In Loods 9, te Gendt, komen deelnemers met een licht verstandelijke beperking samen om creatief productiewerk uit te voeren. Ze werken aan diverse projecten, zoals fotobewerking, fietsenmakerij, naaien, hout- en metaalbewerking etc. Om te kunnen bijdragen aan het financieren van vervoer (een busje) voor de deelnemers, doneren wij 5% van onze opbrengst in de maand juli aan Loods 9. 

Link naar website: https://www.loods9.com/

Inmiddels zijn wij een samenwerking aangegaan met Loods9,  onze stenen zijn op locatie te koop in hun winkel in Gendt. Zeker een bezoekje waard!

   Op 12 augustus zijn we langs geweest bij Loods 9 om het ingezamelde geld te overhandigen. We hebben een rondleiding gehad en een kopje koffie gedronken. Bedankt voor de leuke ochtend!

Make-A-Wish (juni, 2022)

Wist je dat elke dag gemiddeld 4 gezinnen in Nederland het bericht krijgen dat een kind in het gezin een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft? De impact van zo’n klap is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish wil al deze kinderen een positieve ervaring meegeven door hun allerliefste wens te laten uitkomen. Die ervaring geeft niet alleen de kinderen meer vertrouwen en kracht, maar ook de mensen om hen heen. Deze maand doneren wij 5% van onze opbrengst aan Make-A-Wish.

Link naar website: https://makeawishnederland.org/

Varkens in Nood (mei, 2022)

Varkens in Nood zet zich in om een einde te maken aan het leed van varkens in de veehouderij en wil varkens een leven geven dat beter past bij hun natuurlijke gedrag. Om deze missie te halen heeft Varkens in Nood meerdere campagnes lopen. Zo willen ze het dierenleed meer onder de aandacht brengen en pleiten ze voor verplicht en onafhankelijk cameratoezicht in de Nederlandse slachthuizen. Aan het eind van mei doneren we 5% van onze opbrengst aan Varkens in Nood. 

Link naar website: https://www.varkensinnood.nl/

Stichting Proefdiervrij (april, 2022)

In Nederland worden er elk jaar gemiddeld 450.000 dierproeven gedaan. De meerderheid van deze proeven vindt plaats op muizen. Ook worden er konijnen en honden gebruikt. Stichting Proefdiervrij streeft naar een proefdiervrije wereld waarin onderzoek wordt uitgevoerd met alternatieve testmethodes, zoals een nagebootst lichaamsdeel. Om dit te realiseren financiert stichting Proefdiervrij proefdiervrije projecten en voeren ze campagne voor hun missie. Wij doneren aan het eind van april 5% van onze opbrengst aan Stichting Proefdiervrij. 

Link naar website: https://proefdiervrij.nl/

Het Rode Kruis - crisis Oekraïne (maart, 2022)

Op dit moment gebeuren er vreselijke dingen in Oekraïne. Het Rode Kruis heeft giro 5125 geopend voor humanitaire hulp in Oekraïne en omliggende landen. Het Rode Kruis verleent Eerste Hulp, evacueert mensen uit plekken waar veel beschietingen plaatsvinden, levert medische hulpgoederen aan ziekenhuizen en deelt voedsel, drinken, hygiënische producten en simkaarten uit. Wij doneren deze maand 5% van de opbrengst aan giro 5125. 

Link naar website: https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/giro-5125-geopend-voor-crisis-oekraine/

ParkinsonNL (februari, 2022)

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening op dit moment. Parkinson uit zich vaak in de vorm van een bewegingsstoornis waarbij zenuwcellen in de hersenen in hoog tempo afsterven. ParkinsonNL richt zich op het voorkomen en afremmen van de ziekte en het verbeteren van het leven voor de mensen met Parkinson. Eind februari doneren wij 5% van de opbrengst aan ParkinsonNL.

Link naar website: https://www.parkinson.nl/

Stichting Vier Voeters (januari, 2022)

Vier Voeters is een internationale organisatie die dierenleed blootlegt en dieren in nood redt en beschermt. Ze hebben opvangcentra en reservaten voor dieren zoals beren, tijgers en orang-oetans. Aan het eind van deze maand schenken wij 5% van de opbrengst aan Stichting Vier Voeters.

Link naar website: https://www.vier-voeters.nl/ 

LET'S BEAT NF (december, 2021)

NF (Neurofibromatose) is een neurologische aandoening. Kenmerkend voor deze aandoening is de ongeremde groei van tumoren, die op de huid maar ook dieper zitten. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld botvergroeiingen, blindheid, dwarslaesie of kanker. LET'S BEAT NF focust zich op fondsenwerving om wetenschappelijk onderzoek te kunnen financieren. Eind december doneren van 5% van de opbrengst van elke verkochte steen aan LET'S BEAT NF.

Link naar website: https://www.letsbeatnf.nl/

Solidaridad (november, 2021)

De ontwikkelingshulporganisatie Solidaridad komt in actie voor een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Solidaridad werkt samen met honderdduizend boeren, mijnwerkers en arbeiders om de productie te verduurzamen. Aan het eind van de maand schenken wij 5% van de opbrengst van elke verkochte steen aan Solidaridad. 

Link naar website: https://www.solidaridad.nl/ 

De Dierenbescherming (oktober, 2021)

Omdat de maand oktober natuurlijk in het teken staat van de dieren, hebben wij ervoor gekozen om 5% van de opbrengst van elke verkochte steen aan de Dierenbescherming te doneren. De Dierenbescherming zet zich iedere dag in voor dieren in nood met hun dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en vele vrijwilligers. 

Link naar website: https://www.dierenbescherming.nl/

KiKa (september, 2021)

KiKa wordt het eerste doel waar wij geld aan zullen doneren. KiKa (kinderenkankervrij) werft fondsen voor vernieuwend onderzoek naar kinderkanker en andere activiteiten op dit gebied. Op 26 september komt Nederland in beweging voor KiKa. Wij dragen ons steentje bij door 5% van elke verkochte steen aan KiKa te doneren. 

Link naar website: https://www.kika.nl/