Slapen met edelstenen

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 13:18

Heb jij de laatste tijd last van slaapproblemen, zoals slaaptekort of nachtmerries? Of wil je juist oefenen met lucide dromen of astraal reizen? Bepaalde edelstenen hebben de kracht om jou daarin te ondersteunen. Voordat je een edelsteen gaat inzetten om je slaap te bevorderen, is het natuurlijk van belang dat je deze steen een goede plek in de slaapkamer geeft, zoals op je nachtkastje of onder je kussen. Ben je benieuwd welke edelstenen voor jou helpend kunnen zijn? Wij zetten ze in deze blog voor je op een rijtje!

 

Amethist

Een amethist in de slaapkamer bezorgt een ontspannen en beschermd gevoel. De steen zorgt voor meer rust tijdens het slapen en houdt nachtmerries bij je weg. Ook zou je met behulp van een amethist sneller in slaap vallen.

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts zorgt, net zoals amethist, voor een fijne nachtrust en werkt tegen nachtmerries. Deze steen wordt vaak onder wiegen of in kinderkamers gelegd, omdat het kind zich dan geliefd en veilig zou voelen in zijn of haar slaap.

 

Lapis lazuli

Lapis lazuli is de steen die tegen slapeloosheid werkt. Het zorgt voor een gevoel van diepe ontspanning in je systeem en maakt vastzittende gedachtes los. Verder helpt lapis lazuli je spirituele ontwikkeling, zoals met het werken met dromen en het ontwikkelen van paranormale vermogens.

 

Seleniet

Seleniet heeft een reinigende werking en zorgt dan ook voor een vredig gevoel in de slaapkamer. Ook vergemakkelijkt de steen het contact met engelen en gidsen. Heb je last van piekeren? Leg de seleniet vlak voordat je gaat slapen op het hartchakra.

 

Apofyliet

Een apofyliet biedt bescherming tijdens het astraal reizen. Het bevordert de intuïtie en vergemakkelijkt contact met engelen en gidsen, net zoals seleniet. Daarnaast maakt apofyliet je dromen helderder en levendiger.

 

Lodoliet

Er zijn vele namen voor lodoliet, waaronder droomkristal. Deze steen zou namelijk kennis over je vorige leven via dromen brengen. Bovendien ondersteunt lodoliet je tijdens het leren van lucide dromen en hier controle over te krijgen.

 

Disclaimer: Edelstenen en mineralen kunnen ondersteunend werken, maar ze zijn geen vervangers voor medicatie. Ons advies is om bij klachten altijd eerst een huisarts of specialist te raadplegen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.